Zeeuwse Perentaart

Instructies

  • 1. VOORBEREIDING
  • 2. Zeef de bloem, maak een kuiltje en doe er de zout, dooiers water en boter in. Kneed dit tot een glad deeg en vorm een bal. Leg deze bal minstens een half uur in de koelkast.
  • 3. Rol het deeg uit, bekleed de vorm hiermee, druk de hoeken aan en prik in de bodem met een vork. Zet de vorm 10 minuten in de diepvries.
  • 4. VOOR DE VULLING
  • 5. Roer de boter tot room, voeg suiker toe en klop door totdat de massa luchtig en cremekleurig is. Klop het ei en dooier los en klop dit door het mengsel.
  • 6. Voeg daarna de amandelpoeder, kirsch en bloem toe. Doe dit mengsel over het deeg en strijk het glad.
  • 7. Schil de peren en snijd ze in kwarten en druk ze in de vulling
  • 8. Bak de taart 10-15 minuten in een oven van 200 graden en daarna 10-15 minuten bij 185 graden. Doe 10 minuten voor het einde de suiker en de jam er overheen.