Worteltaart

Instructies

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C/fan160°C/gas 4
  • 2. Vet je bakvorm of springvorm in met wat boter of olie. Wanneer je een springvorm gebruikt, leg dan ook bakpapier op de bodem.
  • 3. Breng de rozijnen met de sherry of sinaasappelsap aan de kook en laat ze twee minuten zacht pruttelen, totdat ze alle vloeistof hebben opgenomen. Zet apart.
  • 4. Doe de eieren, de zonnebloemolie en de suiker in een beslagkom en mix 3 minuten met een handmixer, totdat de massa mooi glad wordt.
  • 5. Zeef het kaneel, de bloem, bakpoeder en bicarbonaat bij het mengsel en meng het, samen met de kokos, walnoten, wortelrasp en de rozijnen.
  • 6. Giet het geheel over in je bak of springvorm en bak de taart ongeveer 45 minuten of totdat een satéprikker er weer schoon uitkomt, wanneer je 'm in het midden van de taart hebt geprikt.
  • 7. Haal de taart uit de oven, laat hem in de vorm flink afkoelen en zet 'm daarna op een rekje om helemaal af te kunnen koelen.
  • 8. Nu de icing. De witte decoratielaag dus. Klop hiervoor de cream cheese met de poedersuiker en vanille, totdat het mengsel super zacht en glad is. Proef even en voeg eventueel meer poedersuiker toe als je dat lekkerder vindt.
  • 9. Smeer de icing over de top en langs de randen van de cake. Dit gaat het eenvoudigst met een kwastje.
  • 10. Versier de taart met de achtergehouden walnoten of met (marsepeinen) worteltjes.
  • 11. Recept van Keukenzusters http://keukenzusters.blogspot.nl/