Instructies
- 1. Meng het meel met het zout in de kom.
- 2. Doe 3 eetlepels lauw water, de gist en de suiker of honing in een kop.
- 3. Giet het mengsel bij het meel en voeg de rest van het water toe.
- 4. Maak er een soepel deeg van en voeg zo nodig bloem toe tot het deeg van de kant loslaat.
- 5. Kneed het deeg 10 minuten op een met bloem bestoven werkvlak tot het soepel en glad is en niet meer plakt.
- 6. Maak er nu een bal van en leg terug in de kom. Dek af met plasticfolie of gewoon met een theedoek en laat het in ongeveer 1,5 uur rijzen tot de bal twee keer zo groot is.
- 7. Leg de bal op een met bloem bestrooid werkblad. Maak hem plat tot alle luchtbellen eruit zijn geslagen. Kneed het nog een keer en leg vervolgens in het ingevette broodblik. Duw het deeg zachtjes in de dopjes. Dek het blik af en laat het rijzen tot het tweemaal zo groot is.
- 8. Bak het daarna 30-40 min. Op 200 graden tot het goudbruin is.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.