Chocolade Knop

Instructies

  • 1. Vet de gecoate bakvorm in. Los de cacao op in 5 eetlepels heet water.
  • 2. Smelt de chocolade au-bain-marie (in een bakje met heet water) of in de magnetron.
  • 3. Splits de eieren. Meng de gesmolten chocolade en boter met de cacao-oplossing en roer hier suiker, gemalen hazelnoten en een voor een de dooiers door.
  • 4. Klop de eiwitten met een garde of mixer. Spatel het eiwitschuim in etappes door het chocolade beslag. Schep de massa in de vorm en plaats in het midden van de oven.
  • 5. Bak de chocolade in ongeveer 1 uur gaar in een over van 180 graden. Laat ongeveer 15 minuten in de vorm uitdampen en keer de taart dan uit de vorm om af te koelen.
  • 6. Bestuif hem met cacao. De taart kan je ook bestrijken met chocoladecreme of slagroom.
  • 7. SERVEERTIP: Met een bolletje ijs en wat chocoladekoffieboontjes erbij kan hij lekker als toetje worden geserveerd.