Instructies
- 1. Vet de gecoate bakvorm in. Los de cacao op in 5 eetlepels heet water.
- 2. Smelt de chocolade au-bain-marie (in een bakje met heet water) of in de magnetron.
- 3. Splits de eieren. Meng de gesmolten chocolade en boter met de cacao-oplossing en roer hier suiker, gemalen hazelnoten en een voor een de dooiers door.
- 4. Klop de eiwitten met een garde of mixer. Spatel het eiwitschuim in etappes door het chocolade beslag. Schep de massa in de vorm en plaats in het midden van de oven.
- 5. Bak de chocolade in ongeveer 1 uur gaar in een over van 180 graden. Laat ongeveer 15 minuten in de vorm uitdampen en keer de taart dan uit de vorm om af te koelen.
- 6. Bestuif hem met cacao. De taart kan je ook bestrijken met chocoladecreme of slagroom.
- 7. SERVEERTIP: Met een bolletje ijs en wat chocoladekoffieboontjes erbij kan hij lekker als toetje worden geserveerd.
Hallo allemaal,
Bij het recept voor de Chocolade Knop ontbreekt zowel op de ingrediënten lijst als ook bij de instructies het (zelfrijzend) bakmeel en de hoeveelheid ervan. Volgens mij is het meel noodzakelijk voor het rijzen van de knop.
Graag ontvang ik een respons.
Met vriendelijke groet,
S. Preker
Beste S. Preker,
Bedankt voor je reactie!
Bij het maken van de Chocoladeknop kan je zelfrijzend bakmeel gebruiken of niet.. Hij is volgens dit recept gebakken zonder bakmeel en is daardoor heerlijk chocoladig en gluten vrij. Er wordt gebruikt gemaakt van amandelmeel en eieren waardoor het bindt. Hij zal niet veel rijzen, maar is wel heerlijk!!
In het Zeeuwse Knop Bakboek wordt meestal 75 gr zelfrijzend bakmeel gebruikt. Dan rijst hij wel en wordt het een echte brownie knop.
Ik hoop je voldoende geïnformeerd te hebben. Veel bakplezier!