De Ontwerper

Tinka Leene

© Pauline Joosten Fotografie

Tinka Leene

De initiatiefneemster van dit project. Ze is beeldend kunstenaar en woont sinds 1980 in Zeeland. Hoewel ze van origine geen Zeeuwse is, voelt ze zich verbonden met het Zeeuwse land en haar cultuur.

Ze is woonachtig in Sint Laurens woont en heeft een Zeeuwse man en drie Zeeuwse zonen. Ze heeft een voorkeur voor projecten die affiniteit hebben met het Zeeuwse licht, de keuken, de taal, het strand, de zee en de mensen. Ze legt indrukken vast door foto’s, schilderijen en beeldende vormen. Ze geeft gastlessen en workshops over deze onderwerpen.

Tinka Leene maakt deel uit van de stichting “Art for All”. Dit is een organisatie die zich inzet voor kinderen in moeilijke situaties, zoals oorlog, geweld of armoede. In de projecten van Art For All is beeldtaal de manier van communiceren over dingen die door kinderen moeilijk onder woorden te brengen zijn. Door spelvormen, kunst, muziek en beelden wordt de vlam van hoop weer aangewakkerd. Meerdere keren per jaar wordt deze stichting gevraagd door hulporganisaties overal ter wereld.